Monday, July 19, 2010

Perlukah buat rawatan bleaching????

Hahahaaa... ols tahu tak rawatan bleaching tuh utk apa???? Hi hi hiiii!!! Before i go further... let's kiter gali dulu the definition of BLEACHING mengikut my own kamus sori bahasa....

Bleaching tuh... adik beradik meluntur/peluntur laaa... Kalau berkaitan ngan baju... macam clorox bleach... kena kat kotoran... maka luntur lerr kotoran tersebut. kalau berkaitan ngan gigi... aktibiti memutihkan gigi... Kalau pegi SPA... aktibiti mencerahkan kulit. Apa-apa pun... ia berkisar tentang aktibiti memutihkan/melunturkan kaler...

Kaitannya ngan stori kali nii.... ehemmmm.....

Pas habis aktibiti sukaneka kwsn perumahan kitorang kan... we all rushing balik Pahang.Why kitorang rushing balik kampung???? coz my mum ajak makan durian... ermm... Durian tuh actualy jatuh no 2... yang utamanya... kitorang nak tgk gerangannya si 'Kangkong" yang diceritakan oleh Onie (my youngest sister). Menurutnya... si Kangkung niiii dah jadik anak emas abah. MAkan bersuap dan manja ngan abah jer... Atas keterujaan nak tgk anak emas baru abah niii maka kami meredah kepenatan zoommmm balik ke Kampung.

Opsss.... apa kaitannya ngan bleaching???

Sabar.... my stori bersambung lagik....

Tanpa kami duga rupa-rupanya DE pun balik gak kali niii... so bertambah meriah laaa umah mak & Abah.

Dalam kemeriahan tersebut... dapat lerrr kitorang melepaskan rinduw kat si merah (Humaira)... sepupu bebudak niiihhh..

Ngan ibu,abg kimie dan kakak didie... Merah ok jerrr... tapi bila Ayah Ngah dukung si Merah niii mencebik dan nangis... Tapi dari jauh dia dok pandang jer ayah Ngah dia.

"Ngape Merah????? Ayah Ngah niii gelap sangat kerrr?" uikksss... tanya my hubby kat si Merah... hi hii hiii I tak kata tau... u yg cakap sendiri... Hik hik hikkk..... lalu I pun menyampuk....

"Tak pe Merah... nanti Ayah Ngah buat bleaching... kasi putih sikit...." pas tuuu ayat di sambung dalam hati... tak pun... pakai bedak tebal-tebal... jgn jadik tepung gomak udahhhhh... hihihiiii

So, malam tuuu tak der can lerr ayah ngah nak dukung si Merah. Sok pagiknya... Merah dok jeling jerr kat Ayah Ngah dia..... dan..... taaaranggggggg......



Merah dah ok.....




Since Merah dah OK... tak perlu la buat rawatan bleaching lagik yea kanda!!!! I like you yg hitam manis.... so sweettttt wakakaaaa

2 comments:

nashora said...

tu puji ada makna tu.....erhmmmm

Yana said...

hahahaha... ke tuan punya homepage nie yang nak g bleaching? hihihihi...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails