Thursday, September 4, 2014

Jom ke ladang epal

23 Ogos 2014 punya stori...

Kami ke Cheshire, menuju ke Eddisbury Fruit Farm. Perjalanan dari Bradford actually amengambil masa satu jam lebih... tapi... disebabkan hujan dan jalan jammed... perjalanan kami mengambil masa lebih kurang dua jam.


Ni Farm shop dan boleh petik sendiri buah epal dan bawak balik (tapi kena bayar dulu lerrrr... bukan main petik aje tau!)


Dah... jom kita tengok apa yang ada kat Farm niii


Kitorang ambik arah ke Stackyard...


Dari kejauhan... mak aaiiiiii besau nyer ladang farm dia nii... sayup sampai hujung sana








Terus mamat nii duduk mintak diambik gambau dia... cehhh!


Adik-adik yang lain pun ikut sama laaa kaannn?


Tak aci lak tak dop gambar kami semua kan?


Suka budak niii... 


 kat sini ada tanam macam-macam jenis buah epal... ada kulit merah meyala... yang pucat sikit... isi kemerahan... isi kekuning-kuningan.... epal kecik... epal besar... macam-macam!


 Rasa buahnya pun berbeza-beza...


 So, kalau nak pick bawak balik... rasa dan makan ler supuas-puasnya kat sini...  suka buah jenis yang mana satu... petik ler banyak buah tu!


 Buahnya fresh dan juicy gitiueewww... (jangan heran olahan cerita ngan gambar tak sama. Sebab sambil layan gambar model-model epal niii... kita share info yang ada. hahahhaha)


 Bergambar ngan peserta rombongan!


 Tinggi kah pokok epal nii??? Kena panjat ker??? Ini ler soklan cepu cemas kiter satu ketika dahulu...


Lihat lah ketinggian pokok tu ngan kiter yang setinggi 158cm nii.. Beza pokok tuu ngan kiter tak banyak pun...


Yang tinggi dia punya pucuk... buah-buah boleh dicapai dek khaleef



 yang atas tanah pun ada... ehh... bukan buah yang dah gugur tau.... masih melekat pada dahan pokok!



bergambar lagik...


 Oh yea selain epal... ada pear


 Aikkk... gedik toiii anak dara i nii


 Buah red berries..

Pokok plum... belah sana nun... actually masa kitorang giii nii pick your own lom start lagik. So, tak dapat ler nak bawak balik buah-buah tuu... nak ke area pokok plum pun tak dapat lerr... lain episode kot!!!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails