Tuesday, September 9, 2014

Salads apple with nasi tomato

Salam...

Selit pasal resepi lagik boley... Ek eleeeee kalau ada kata tak bole pun kiter tetap selitkan jugak... Sebab ni kan blog kiter... Suka hati kiter laaa kannn...

Oh yea... Last weekend kiter gi buat aktibiti fruit picking. Antara buah yang di petik adalah apple (stori detail pasal fruit picking yang the latest nii kiter muatkan komdian yerkkk). 

Satu plastik di petik kimie dan satu plastik dipetik Sephia. Plastik apple yang Kimie petik memang sikit... dia takut nak petik sebab takut tak kena citarasa mak dia niii... So, kiter korbankan segera masa kat Caravan since ramai orang. Bila makan ramai-ramai nii syiookkk... Tinggal 2 biji aje lagi. Lega rasanya. Masa nak check out, apple Kimie dah beranak ler pulak... My caravan mate gi tambah lagik... Maka... nampaknya tak banyak surut stock apple kitorang nii. 

Fening memikirkan apa nak buat ngan apple bebanyak nii... So, on of de menu today... nasi tomato ber"salads'kan apple gantikan acar timun.


Nak resepi gak ker...??? Since ini adalah blog syioookkk sendiri... tepek gak ler bahan-bahannya kan.... Eh... bahan salad aje tau!

Salad (dipotong kecik)
Apple dipotong duda dadu.
Buah zaitun dipotong nipis
Salad dressing
lemon zest kiter tak jadik masukkan sebab epal kiter ni dah cukup rasa masam manisnya!
Dah jadik... keh keh keh.... tak payah nak buat entry khas pun tak pe kan??? Buang masa aje... Tapi moral of this stori yang kiter nak share kat sini ialah... kena kreatip tuk habiskan stok epal yang berlambak nii... hahahhahhaa

note:
Minggu ini minggu apple!

1 comment:

nashora said...

Nasi tomato BD7....best3x...boleh buat lagi....hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails