Monday, January 12, 2009

Lain dirancang... lain yang jadik

Actually banyak yang kiter plan untuk dibuat last weekend (9 & 10 Jan 09).... tapi banyak plan yang terpaksa ditangguhkan.



Cadangnya on Saturday kitorang sekeluarga nak potong rambut pas tuuu ajak orang Serdang makan kat umah dan Sunday lak nak gi shopping... beli groceries & lunch Kenny Rogers & malam nak buat cookies "alia" coz bebudak niii dah request. Tapi... lain lak jadik nya....



Sabtu pagi tuuu kiter gi kerja... konon-kononnya nak bantu member closing akaun yang tak balance tuuu..... tak sempat betul-betul tally, tetiba dalam kul 2.00pm, black-out ler pullaaakkkk. So ambik kesempatan kuar lunch. Gi mines lerrr....



So dapat ler beli kain untuk buat selimut bebudak niii


(didie-pink, kimie-biru... malam tu jugak kiter jahitkan... kalau tak sure bising bebudak niii)



Pas tuuu singgah sat kat giant... beli groceries yang betoi-betoi diperlukan. Barang lain beli komdian kat Carefour (tempat biasa kitorang beli barang2) sebab kimie muntah-muntah berterusan sejak kul 11 pagik tadi.... Gi jalan niii siap bawa plastik untuk dia weaakkkkk.... & dia lak kitorang letak dalam troli barang tuh.



Nengok kimie dah macam dehidrated & lembek, so x jadik ler nak shopping moping.... nak makan KR pun kena tangguhkan dulu.... nak balik opis semula pun dah tak der hati.... so, Balik umah.... try bagi makan ubat... dia vomit gak... minum air pun vommit... tak makan apa-apa dan tak minum pun dia vommit, so pas maghrib bawak ke Klinik Az-Zahrah.



Doktor mintak kitorang refer dia ke Pakar sebab ada kesan something wrong pada abdomen dan urine dia. LAgi punnn doktor kata dia niii kira abnormal sebab biler makan espesially masa brakfast dia selalu muntah.

Niii surat reference yang diberi. Hari Isnin ni kiter akan buat appointment untuk medical check-up nya. Hopefully dapat tarikh sama ngan check-up didie on 22nd Jan niii.



Tentatively doktor dah masukkan ubat tahan muntah melalui bawah... tido malam tuh dia asyik mengigau tapi muntah-muntah dah berkurangan



Keesokkan harinya, al-hamdulillah.... dia dah tak muntah dan boleh makan minum... cuma biler dia uk... ukkkk... najisnya kaler kehijauan. Tapi ok lerrr dia dah kembali aktif... Biler dah sihat.... terus cergas bermain PS2, main game baru beli yang lum sempat dia main lagik.

Next.... ayah dia bawak gunting rambut...


(sebelum.....)(selepas)


Ayah dia pun gunting rambut gakk..... lihat.....

(sebelum.....)
(selepas)


Kiter & didie lum gunting lagik... lain kali lerrr.... sebab kiter nak masak untuk lunch. Saja nak habiskan stok daging salai yang kiter dapat masa raya korban tempoh hari... Since dagingnya banyak kiter ajak adik ipar kiter yang kat serdang tuh sekali.
[our lunch menu: masak lemak daging salai, sambal tempe, ikan pekasam dan cucur jagung tu pulak dimasak oleh illis (biras kiter)& dessert lak agar-agar cocktail "bodo" ]

Petang.... kiter pulak mengadap PS2.... He!He!He!. Dah lama tak main sponge bob nih... Malam baru terkial-kial nak iron baju stok minggu niii.... perrhhh sakit pinggang dibueknyo...

Sekian... tamat ler my stori untuk minggu ke 2 tahun 2009..... the morale of de stori:

KITA HANYA MERANCANG... TUHAN YANG MENENTUKAN

2 comments:

Yana said...

La... kain cadar tu beli ler lebih2 kat mama de diorang tuh.... hikhik... wah, kimie nampak montel pas gunting rambut.. bngah ensem ke ngah??? hahahaha... awat amik gambar camtuh.. cam wanted je...

nashora said...

hahaha...like father like son.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails