Thursday, January 8, 2009

my bed-time stori

Ingat lagik masa kecik-kecik dulu... kalau nak tido... abah atau mak selalu gak citer-citer kat kiter sebelum tido. MAcam-macam citer laaa... citer hantooo pun ada tau... kalau citer hantu... memang cepat kitorang tido. TApi sebelum tido, terkumat kamit mulut baca doa... baca fatihah.. baca 3 Qul...

Yang paling best kalau balik RAub.... Arwah Tok Ki bercerita... perghhhh... best sesangat... That's why kalau balik sana, kiter selalu tido kat bilik Arwah Tok Ki... dia bercerita macam macam stori sampai kiter tertido atas katil dia... dia lakkk tido atas lantai beralaskan sejadah nipis dia tuh.... kalau diingatkan balik.... cian kat arwah...

KAlau arwah Tok Ki dan abah bercerita.... memang seronok... sebab gaya & intonasinya membolehkan kiter berada dalam cerita itu... Dan depa berdua kiter telah jadik kan idola kiter sehingga berjaya menjadikan kiter Johan Pertandingan bercerita peringkat daerah Maran (untuk pertandingan niii... hanya sempat sampai peringat negeri jer.... itu pun dapat tempat kedua sebab mak dah tak restu untuk ke pringkat seterusnya sebab dah nak UPSR masa tuh)

Berbalik ngan bed-time stori, Itu kisah dulu-dulu laaa.... la ni dah berpuluh tahun kiter dah tak dengar bed-time stori sebelum ZZZZZ..... Sekarang niii... turn kiter lak bagi stori kat kimie & didie... mana-mana citer yang kiter masih ingat... kiter akan share ngan bebudak niii.... yang pasti, setiap stori yang kiter cerita tuuu mesti diselitkan ngan unsur-unsur nasihat atau pengajaran cam yang arwah Tok Ki dan Abah buat dulu.

Tapi semalam..... peristiwa kecik-kecik dulu berulang kembali.. kiter tido setelah mendengar bed-time stori yang dibacakan oleh Kimie.... macam-macam stori dia baca... BM ada BI pun ada... ada laaa dekat dalam 10 buku dia habis kann... tak sedar citer terakhir dia baca sebab kiter dah ZZZZZZ.

Ermmmm.... bestnya... hik!hik!hik!

3 comments:

nashora said...

habis....x nak apply bedtimes stories kat husband ker....cth kisah perangi kafir2 yg la nie makin menganas....cian mereka yg tak bersalah...Takbirrrrr...:)

Yana said...

better bngah lupakan hasrat tuh! nnt bngah tak leh tido.. coz masa kitorang kecik2 kngah suka citer hantu.. menakutkan betul.. ye lah, dlu kngah siap gaya lg.. dengan rambut panjang... siap pakai bedak sejuk tuhhh...

nashora said...

alamak de....nie stories untuk husband-wife....kena belajar nie...x lama lagi....dah gi kursus kawin kan.....apa kaitan perangi kapir ngan suami-isteri...hihihihi...18SX

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails