Tuesday, January 27, 2009

Sg Congkak... we're here again....

Ahad (25 JAnuari) baru-baru niii.... kitorang berpiknik bersama-sama jiran kitorang di Sungai Congkak. LAst minute punya program. Baru jer depa decide petang sabtu.... just kitorang 3 famili jer (Famili Hj Rosli, Famili Shamsul dan famili kiter). WAlau just 3 famili.... sudah cukup memeriahkan suasana. Kitorang bertolak dari bangi jam 8.15 pagi dan sampai jam 9.00am

memasing begitu eksited dan tak sabo-sabo nak mandi...


Tapi.... nak masuk kena bayar dulu..... RM9.... untuk 9 orang dewasa.... kanak-kanak yang 6 orang tuuu free.


PAsang khemah dulu..... khemah niii kepunyaan Hj Rosli, kitorang lum ada lagik khemah nii.... macam nak beli gak satu... senang nak salin-malin pakaian dan berehat.


siap jer pasang khemah dan bentang tikar, all guys dan kids terus jer berendam...



kimie mengambil kesempatan bermanja-manja ngan abg Mie (anak Hj Rosli)


PAs tu bermanja-manja lak ngan Hj Rosli... mana tak jeles anak bongsunya si Sherah tuuu...


geng ibu-ibu.... ha.. ha... ha.... kitorang jaga khemah tau.... bukannya makan aje tau!!!! demi keselamatan barang-barang korang guys.... kitorang sanggup tak mandi. (gambo kiter tak de dalam ni coz kiter yang capture gambo niii). Makanan niii kitorang bawak secara potluck. K. Ima (baju cokelat) bawak bihun & kacang kuda rebus, Amelia (Baju putih) bawak sandwish (tuna/sardine/jem) serta jellys. Kiter lak just bawak nugget, sosej dan keropok.


Trip pertama naik ke darat, sume naik nak makan tapi.... all gegurl dan bapak-bapak orang, terus pencen... tak mau mandi dah....


gegurls kelaparan.... masing-masing begitu pingitan... makan pun dalam khemah....


boboyzz lak.... naik nak alas perut... pas tuuu sambung balik berendammm


aiiii udah dah kerrr kanda???????


setelah 3 trip bebudak laki makan dan mandi.... akhirnya kitorang berkemas nak balik. Bole dikatakan semua bekalan yang dibawa... LICIIINNNN....


kemas khemah.....


kimie pun sibuk nak tolong menggulungkan khemah


mari kita pulang...



kami nak pulang.... orang yang baru datang lak..... semakin ramai


babaiii congkak.....


punya ler ramai orang, parking penuh

bahu jalan pun penuh yang amat


Jam 1 tgh hari masing-masing pulang ngan kegembiraan... kul 4 lak... kitorang balik Pahang....

1 comment:

nashora said...

erhm....pas nie kita kena beli khemah....boleh picnic sokmo.....apa2 pun...another trip...this Mei

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails