Sunday, February 15, 2009

Upin & Ipin full book

Bila tengok iklan di TV tentang movie GENG niii… bebudak niii begitu excited nak gi tengok…. Bak kata ipin…. “tengok… tengok… tengok…” My asben dah siap booking awai ticket dan dapat lerrr 2 masa…. Samada kul 11pagi atau kul 1.

Nak dijadikan stori morii…. On Saturday kiter telah melancarkan MOGOK… He! He! He! Mogok apa…? U ols nak tau… Friday lepas… balik dari keje kiter sibuk ler mengemas sikit-sikit umah dan seterusnya ke dapur…. Tetiba sunyi jer umah… rerupanya bebudak nii ke padang mainan tanpa permission kiter. Kimie dok asyik main ball ngan kawan dia dan tak pedulikan adik… ayah dia lak memerut kat atas. Didie lak… asyik main pintas-pintas jalan….

Apa lagik naik kecut ler perut kiter… petang-petang niii jiran tetangga sibuk balik keje… walau depan umah kiter ada bumper… ada gak yang tarak herann… main redah jerrr… tu yang takut diorang tak nampak bebudak niii dan main lanyak jerrr…

Kiter yang dah tukar uniform niii malas ler nak salin balik…. Tunggu hubby kiter habis memerut gi tangkap sekor-sekorr bebudak nii… Dari kejauhan kiter pun menjerit memanggil bebudak niii…. Depa menyahut tapi ngan banyak alasan… still tak balik2.

Hampir setengah jam gak kiter tercegat depan pintu sambil melaung-laungkan nama bebudak nii dan asben kiter yang kat atas tuuu… Aikkk dah setengah jam lebih takkan tak sudah-sudah lagi memerut… kiter menjerit memanggil depa depa semua…. Takkan sorang pun tarak dengar sedangkan jiran yang lepak kat padang menoleh tengok kat kiter. Mesti depa kata… apa ke benda pompuan niii meroyan hapa…?????

Apa lagik…. Mogok ler kiter ngan depa sume…. Malam tu lak De datang umah… di kesempatan tuu memasing ambik kesempatan minta maaf… kimie siap tulis nota untuk kiter “Ayah dan ibu kimie minta maaf”. Ermmmm hati kiter yang panas tadik tuu dah mulai suam-suam kuku…. Dah nak sejuk dahh…

TApi…. Malam tuuu hati niii haa panas ler balik semula... apa tak nyer dalam kul 12 lebih… kiter baru jer nak terlena, handphone asben kiter berbunyik… kiter menjerit lerr sekalik lagi panggil dia yang kat luar tengah nengok TV…. Kuat tuhh kiter panggil dia…. Tapi nak dijadikkan stori rerupanya dia kat bawah… Ermmm… pedulik apa…. Dah lerrr petang tadik kiter menjerit-jerit panggil bebudak nih… malam pun kena jerit lagik… apa lagikk…. Sok pagi kiter melancarkan…. MOGOKKKKK…. Mogok tak nak bercakap jeee bukannya apa punn…..

Biler dah mogok… he!he!he! tak de lerrr upin dan ipin. Pagi tuh.. bebudak niii maintain lagik… menjelang petang… depa dah kesedihan. Along (Kimie) buat muka sedih dia laaa) didie lak menangis-nagis nak tengok upin ipin… dan yang penting nak makan kok pon katanya. Kok pon tuuu maknanya pop corn lerr… Nagis-nagis sampai tertido.

DAh kat kul 7.00 baru edisi mogok tak nak cakap berakhir…. So kitorang mencuba nasib gi mines…. Bebudak niii begitu excited yang teramat-amat sangattt… Sampai jer kat mines… fullaamaaakkkk penuhnyer manusia. Untuk tayangan GENG… SOLD OUT. Ramai yang kecewa termasuk bebudak niii…

Kimie menitiskan air mata… sedih dan terkilan yang amat sangat…


didie jugak begitu… tapi untuk didie kitorang pujuk dia ngan beli kok pon dia….



Kimie???? Ermmmm…. Sok pagi kiter try gi lagik yea…. Pujuk kitorang


So, untuk mengubat hati bebudak niii…. Kitorang ke Putrajaya… Tapau KFC dan bawak makan kat situ…. Depa dah lupa seketika tentang GENG.



Seronok tengok bebudak niii main. Berpeluh-peluh….
Setelah agak bebudak niii dah terubat hatinyer…. Kitorang pun pulang….
Sebelum tido…. Kiter bermuhasabah diri…. Kesian gak bebudak nii tak dapat tengok GENG sebab ibunyer melancarkan MOGOK…. Tapi… pada kiter OK gak kiter buat cam tuh…. Sebagai pengajaran kat depa, tak nak dengar kata parents so mesti ada hukumannya…. (perrrgghhhh… tak ngaku salah tuuu…..). To my asben… bak kata amir “I’m soriiiii”

1 comment:

nashora said...

erhmmm....mogok nyer.....hahahaha....hamba bukan apa..hari jumaat...tetiba berjangkit ngan ayg....sakit perut....so layan la dalam toilet....sambil termenung....erhmmm...sorry la...memang x dengar....pasai mlm tu...sorry la nyer....member ajak minum tapi mls...balik awai..nak tgk Shall we dance....JLo tu....erhmmm...pas tu lapor...tu mencari makanan kat dapor....for that....I'm Sorrriiiiii toooo...hihihi...

lepak kat putrajaya ok gak...releks2....seronok la bebudak....tapi ibunya...mood tgh nak build up...lambat sikit...hahaha...next time kita bwk basikal2 bebudak....kita main badminton...erhmmm...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails