Friday, November 7, 2014

Kembalikan nostalgia sebelom....

Salam....

4 October 2014 yang lepas kiter dapat email dari Uni

"Dear Salmi, 

You are invited to attend the University of Bradford Award Ceremony to be held on Thursday 4 December 2014 at 10:00 hours in The Great Hall Of The Richmond Building.

The attendance at the above ceremony is subject to satisfactory completion of your programme of study....."

Hahhaaaa... Insya-Allah, kalau tak de aral... 4 Dec niii konvo ler kiter. Hepi ada sodeh pun ado! Perasaan memang bercampur baur. What eva lerrr... Sojuk-sojuk ginih... terbayang kehangatan Malaysia yang hangat... Maka persiapan tuk kembali ke tanah air terchinta semakin rancak. En Asben sibuk cari quotation kontena tuk hangut barang dan kereta. Kalau buleh... kitowang nak kontena yang boleh buat dua2 sekali. Just 1 kontena aje.

KIter lak... tugasnya carik tiket untuk hangkut 5 orang niii... hehhehehe... But dari hari ke sehari... kiter dok tangguh aje kirojenya! Yea laaa... sibuk kumpul dan pack barang kununnya. PAda hal... barang bukannya banyak mana punnnnn!

Alih2 tiket kitorang selamat dibooking oleh Incik Asben... sekali lagi, khidmat k.Hawa (Seksyen Kew. FEP) digunakan. Sowi yea k.Hawa... Asyik susahkan k.Hawa aje kitowang niii!

Bila dah ada tiket... cam dah makin confirm lerr kitorang akan meninggalkan bumi UK hujung tahun niii kan? Maka... before leaving... En Asben pun set appointment nak wish gud bye & all de best kat supervisor dia.

Maka dua hari lps (setelah hampir 2 bulan kiter tak singgah ke School of Management), kiter teringin lak ikut asben...



As usual... pas parking kereta... kiter melintasi bangunan niii (short cut). Ni Waterhead building namanya... Office my encik asben ditempatkan. Bebudak Phd dan the others visiting lecturer pun ditempatkan kat sini.


Ni pintu masuk ke bangunan tuu... kena pakai kad/pass yang disediakan oleh pihak Uni. 


Ni ler SoM yang amat dirindui..... bergenang air mato bila nostalgia lama berputik kembali. Aa ceeeh cehh... lama sangat ler kunun!! Winduw woooo bila dok berkejar2 gi kelas.... jalan beramai-ramai ngan kenkawan... pas tuuu kejar bus oren nak balik umah jenguk anak and laki... hihihiii... nostalgik gitiew..


Pas en asben jumpa dia punya SV dan kiter pun dah singgah beli souvenir SoM yang dah kehabisan stok dan takkan dibuat stock baru... (sebab SoM dah nak re-Branding... all the logo lama dah tak ley diguna pakai)... maka time tuk pulang........... Kalau cuaca mengiznkan masa konvo nanti... kiter akan singgah lagik kat sini!


Ni satu lagik kenangan yang diukir masa kiter studi... Kenkadang masa break (time kuliah), En Asben akan datang ngan my little baby. Kitowang have a lunch together... Subway (one of branch yg  berstatus Halal)... dan kenkadang kami ditemani Dr Pian... huhuhuuu.... Cedih lak rasanya kali niii kitowang makan tak dengar celoteh Dr Pian yang tak pernah ketandusan cerita!



Anak & Ibu yang sabar menanti our Subway ready to eat!



Dah... jom makan... 

Note:
Dalam dok sibuk menghitung hari balik Malaysia... kiter akan cuba luangkan lagi masa tuk ziarah beberapa tempat lain yang biasa kiter & famili kunjungi sekitar Bradford niii untuk disimpan dalam lipatan memori kiter!

Sob... sob... sobbbb......

1 comment:

aryan azra said...

yang membaca ni pun dah terasa kesedihannya..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails