Tuesday, November 18, 2014

Withernsea Sands Resort Park, Hull

Selit kisah jenjalan lagik... 

Kali nii tak jauh... gi Hull aje. Berkaravan lagik dan lagik.

Actually a few month ago, Dr Fauziah ada beli 4 vaucher percutian. Kalau beli vaucher nii memang murah dan berbaloi-baloi... Bertambah berbaloi bila setiap port tuu di share lagik... Jimat banyak bebbb!!! Yo laaa... setiap GBP yang melayang tuuu amat berharga. Kami tak guna duit elaun studi yang diberi oleh Goverment dan rakyat. Sebab elaun yang diberi hanya cukup menampung perbelanjaan pengajian dan kos sara hidup harian.. Tu pun elaun tuu tak cukup gak sampaikan Encik Asben kena guna duit tabungan kami tuk publish dia punya article dan jurnal (KPI dia untuk post-doctorial studi dia kat sini).  So, untuk jenjalan... kami lebih selesa menggunakan duit saving kami... Tak de ler rasa bersalah kan? Heheheee!

Berbalik ngan lokasi percutian kami... Hull. Kisahnya dah lama berlalu... dated 29 September yang lepas. HAhahhaaa... Siaran tertunda munda... keh keh keh... 


Perjalanan dari Bradford ke Withernsea Holiday Park, Hull mengambil masa lebih kurang 1 jam 50 minit (86 miles)...




Kitowang tiba pun dah malam... dalam kul 7.18 malam.... 


Ni nak gi check in lerr niii



Ni rupa caravan kami kali niii.... nun hujung sana ruang tamu... tgh2 nii dia buat dapur dan jalan ke depan sikit...............

ada banyak pintu-pintu... (pintu main bedroom, 2nd & 3rd bedroom dan pintu toilet)


Ni bilik dia... katil singgle memang keciiikkkk sangat... Silap hari bulan... mau tido jatuh katil... hihihiii... kat hujung katil tuuu bercantum ngan mini cabinet tuk simpan baju... beg... kena seludup bawah katil... sebab tak de space. (Rasanya saiznyer almost sama di mana-mana caravan yang kiter pernah singgah)


ni Master bedroom... pun ngam-ngam soi tuk laluan. Beg yang besau gedabak kena seludup bawah katil. kalau idak... mmg cramp... yea laaa... ngan saiz lebih kurang (36 kaki X 18 kaki).... what u expect???? Ok laaa kan???


Malam tuu kitowang dinner yang ringan-ringan aje... Dalam ringan tuuu... kalau timbang jumlah kalori... pakar diet pun feninnnn... Wahai Doktor Diet... saya tak bersalah... saya just buat tortila daging aje,.. yang lain partner jenjalan saya yang punya keroje... kami makan aje... hahahahahaa


Bangun pagik... kitowang keluar gi jenjalan... destinasi pertama... carboot. Hurmmm... jumlah peniaga nyer tak hapening... yang hapening pun kiter tak dapat pancing... inikan pula kalau yang tak hepenning... lagik ler teruk kann??? Eceh ceh... teruk??? Hurmmm lekat jugak ler kiter 2 item. Satu baju Sephia... dan satu dia dapat free loom band dari charity shop... jadik ler kan?? Kih kih kihhh!!!


Pastu kitorang ke tempat nii. Cam chanteek aje gerbang nii


Bila kami mengadap lautnyer... hurmmm.... keruh airnya cam milo -O


May be ini disebabkan kerja-kerja menambakkan in progress or may be memang keruh airnya sebab kat sini kan port.... kapal besau-besau lalu lalang...


Laut tak chantekkk tak pe... janji awan biru dan gerbang ala-ala castle niii chantekkk...


Jadik ler kan?



Dalam tak berapa nak chantek air dia... anak-anak still nak main air dia!


Dahh... jom kita pulang... 


Bergambar kenangan dulu...


At least ada signage yang kami dah singgah Hull


Si kecik nii mula ler mengamuk... berebut cik Cannon ngan ibu... Dah beli dia Cik Camera Merah tuk dia (GBP1 kat carboot)... dia nak gak yg ada pada tangan ibu... haaaisshhh geram tooiii!


Ni nak gerak ke Charity Shop yang berhampiran


Tepek gambar dulu ler kan? Gambar kat Charity Shop tak der pulak... hehehheee..


Cukup time kami pulang ke caravan park kami... Kiter teruja tooiii nak bercamping bila lalu camp site nii... Tapi nak buat camner. Tak dop rejeki kiter nak rasai pengalaman nii. Tika entry niii ditulis... cuaca kat mana-mana di UK niii dah sejuk mejuk ditambah lagik Autumn niii selalunya berkembar ngan cik Windy... so??? Tak dapat ler kiter nak merasa pengalaman niii.

Berkaravan kat Hull nii.. kami tak banyak gi jenjalan ouside the Park... Just spent masa dalam caravan dan sekitar Park. Anak-anak pakat berendam dalam swiming pool aje.

Hari kedua kitorang kat sini.... kami singgah carboot yang betoi-betoi dalam caravan park kitorang. Tak ramai peniaga pun... dalam 10 boot aje kot! Kita as usual... menambah koleksi buku dan novel.


Haaa... nampak tak dalam plastik tuu... buku hasil rembatan kiter. Sementara tunggu yang lain membelek-belek barang pilihan hati... kitorang masuk kat sini dulu.


Bagi anak-anak main puas-puas.


Ni kiter... KAlau uols perasan... kiter dah makin chubby kan??? Huhuhuhuu... badan kiter naik mendadak sebaik sahaja kiter MERDEKA tempohari... Ni tgh merenung masa depan... macam mana nak turun berat badan... kununnnnn!!!


Next kami ke destinasi berikutnya... carboot kat are umah kawan kiter... Gambar carboot tak dop... tapi carboot tuuu memang besar... bila dah besar pun kiter fenin gak... tak tahu either nak beli or not... keh keh keh... Carboot kat sini memang banyak jual mainan dan pakaian budak. Since dah banyak toys... kiter tak borong ler toys kat sini. Unless kiter nak bukak nursery kan? Hahahhahaaa



Next kiter singgah umah member/kenalan lama kiter. Mustafa Afifi... Dia niii kiter kenal masa dia kerja kat Legal UPM... seronok dapat bekerjasama ngan beliau time tuuu. Tapi jodoh dia ngan UPM tak lama... dia dah berpindah ke USIM... dia lebih berminat jadik pensyarah... And now dia tgh further studi kat Hull... mana satu oarang yang kiter maksudkan? Hahahhaaa... Tak nampak dek cahaya yang silau tuuu...

Dirumah beliau, kami dihidang Set Nasi Biryani Pilau dan Spagethi... Yum... Yum Yumm... Thank Lin... Sodaaappppp!!!


Next... kami ajak Lin singgah caravan kitowang. Actually, kiter pernah cakap ngan Lin nak bercaravan sesama suatu hari nanti. Dek kesibukan ngan studi... kiter tak dapat kotakan janji kiter... Sori yea Lin. Caravan atau percutian akak nii semuanya menumpang kasih orang... especially dari keluarga DR Fauziah. Tanpa mereka sekeluarga... may be kitowang tak ke mana-mana sampai ler balik Malaysia nanti... hik hik hikk..


Riuh rendah caravan ngan suara anak-anak... Tapi sayang... sekejap aje dapat spent masa ngan Lin-Afifi sekeluarga... tak puas rasanya!


Before Afifi-Lin pulang ke rumah... dan before kami pulang ke Bradford malam tuuu.... haaaaa... hambik kaauuu... sila habiskan semua makanan nii...

Bruuppppp..... dah kenyang... solat...

Dan................  Bradford... here we backkkkkk!!!

Gitiew ler perchotian kat Hull kitowang... ringkas aje. But tetap enjooyyyyy!!!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails