Thursday, November 13, 2014

Kembara ke Isle of Wight-Part 4

Ahad (21 Sept 2014)... Maknanya ia merupakan hari ke-2 kitorang kat IOW. Semalamnya kitowang dah lawat Lavender Farm & The Needle... Hari ni lak???? Heh heh heee

Sewal pagik... anak-anak dah kuar jenjalan lawat tapak ikut Dr Nur Azman dan kakak Aina & Yani.

Ni Caravan mana yang depa singgah pun kiter tak pasti... Belakang park kami rasanya. Chanteekkkk!



Pastu diorang lepak kat taman mainan yang betoi2 depan caravan kitowang


Sunbath dolu before sarapan!


Besaq sungguh kerusi picnic nii... 3 owang ley dok sekali


Dahhh... jom makan! Roti dan fries disediakan oleh tuan caravan (kiter & Illis) yang selebihnya dan meriah table makan tuuu... Dr Fauziah yang sediakan. Heheheee


Next... acara melawat carboot... ni carboot pertama kitorang singgah. Nak masuk kena bayar GBP0.50 per kenderaan. Carbootnya kecik aje! Kiter dapat pancing mainan budak aje!

Next kami ke St Helen punya carboot. Carboot terbesar di IOW. Khaleef yang tak mau sarapan pagi tadik (sebab sibuk nak main kat taman) mintak kudapan kekacang aje. Sekali... bila sampai kat St Helen... dia muntah sakan... habish seluar... baju dan sweater dia kena muntah. Sib baik dah sampai kat carboot. Tanggalkan seluar baju dia la la tuuu gak... dan kiter bungkus dia ngan winter coat kakak dia.

Jalan ke depan sikit... ada table yang jual used cloth budak... ermmm... rembat ler 3 pasang tuk Khaleef. Since baju tuuu elok berlipat dan harum baunya.... kasi Khaleef pakai terus ler kan! 

Barang kat sini banyak... tapi yang kiter rembat... biasa ler buku... novel... dan buku lagik. Toys pun tak banyak... Barang lain??? Hurmm... banyak gak fishing rod yang dijual... yang branded pulak tuu.. Tapi kiter bukan kaki pancing. Hiasan dan crystal pun banyak... but kiter bukan nyer creatif nak hias rumah dan tak rajin nak lap habuk... Pinggan mangkuk? Huuuuhh... kiter tak berapa minat nak beli kalau set tak lengkap... Yea laaa... kalau ada setahun dua lagik kat sini boleh ler kumpul sikit-sikit. Ni dah nak balik... Lagi pun, nak kumpul set sampai lengkap kena rajin tau! Kena rajin jenjalan ke carboot... Mata pun kena tajam... peratikan satu-satu item atas bawah meja. Ngan perangai Khaleef yang asyik moody tuuu memang payah! Lagi pun kiter bukannya kaki carboot. Kalau cuaca sejuk cam culas nak tinggalkan umah. Bila dah  tgh hari (carboot pun dah tutup) mula laaa menyesal tak gii... keh keh kehhh! Apa punya manusia kiter ni kan???? 


Siap "memacing" barang.... alas pewot dulu ngan bekalan ringan yang di bawa!


See... kalau orang seni... Frame ni pun akan jadik chantek kalau pandai hias... Kalau kiter yang beli.... frame ni akan betapa aje ler dalam kotak berabad lamanya. Tu satu hal ler kan... satu hal lagik... nak tebuk dinding umah pun tak pandai... dah goanner?


Pas ke carboot... kami pun meredah pemandangan nan damai... but sayang... cuaca yang foggy tuu menjadikan pemandangan agak blur.


Next kami ke sini... (Arreton Barn Craft Village) Dan kebetulan lak ada pameran motor diadakan pada hari niii


So, parking agak jauh dan terpasa menapak ke tempat yang kami nak tuju


Sana sini penuh motor... terkezuut gak tetiba ada nanny yang dah tua bangat... rugged berpakaian cam mamat motor yang lain... sowang-sowang tunggang motor besar... Fuhhh... caya ler nanny!!! Alamak... gambar nanny tuk tak tercapture lak... sowi yea!


Bergambar family dulu depan cafe nii


Bergambar aje kat depan nii... yang kitowang masuk bukan kat sini... kat sebelah dia...


Kedai Art & Craft shop dia. Disebabkan tangan Khaleef yang agak ringan nak capai itu ini... geng boboiz pakat keluar... tinggalkan gegurlz dalam niii


Besar gak tempat nii... ni map dia laaaa... tapi kami tak singgah pun kat semua tempat nii... Ala-ala aje pun dah cukup kot!


Ehh... mana gi geng boboiz nii... dah jenuh kitowang tunggu depa!


Sementara tunggu tuuu... posing dulu ler se pose dua kan?


Aikk... buhsan gak menunggu kat satu tempat kan... pusing-pusing dulu laaa


Gi kat depan Arreton Barn Craft Village nii tak nampak pun diorang. Make wish dulu kat telaga niii... heheheee kunnuuunnn aje!



Ni nak menuju ke Lavender & Lace Carp Pond. Kot-kot depa ada kat sana


Ada pirate ler pulak!!!!


Next kami menuju ke Shipwreck Centre


Aye... Aye.. Captain!



Jangan sedih anak-anak.... may be ayah kalian ada di sana.


Cer carik boboiz kat are sinii....


Bergambar dulu before meneruskan pencarian


Cer teropong boboiz ada kat mana???



Wooo.... depa ke side belah sana nuuuuun.... tengok pameran motor



Macam-macam pesen dan kaler ada!


Hahhahaaa... canggih tak motor ni?


Yang belakang tuuu kategori motor gak ker??? Yea laaa kot 

Niii??? Motor gak kot!!! Sebab dia tersenarai dalam pameran tuuu... Hehhehhehee


Setelah diteropong... depa pun dah puas tengok motor... kami bertemu di pond iniii


Haaa... tu pun dah nampak muka-muka boboiz


Siap boleh bagi fish feeding lagik


Anak dara... bila nampak camera


Besar toooiii daun pokok niii... kalau hujan boleh buat puyung tuuu


Rehat jap...


Apa ler yang dok diintai oleh my little Khaleef tu yerk??



Itiiikkkkk.....


Khaleef memang suka ngan binatang... Siap dia kejar lagik itik-itik tuuu




Dari kolam tuuu... kami ke Maritime Museum... betoi-betoi depan kolam tuuu...


Jom masuk....


Hehehee..... saper yang nampak lebih sesuai memegang watak captain????


Next.... kami decide nak pulang aje! Kalau nak lawat semua tempat dalam nii... cam penat gak ler kan??? 


Nak shor cut... kitowang lalu kat sini... Alamak.... seram ler pulak.... 



RIP yeaaa... anak cucu tumpang lalu... 


Dari nak short cut dah jadik long cut....


Hahhaaa... penat yea nak... rehat ler dulu yeaaa!!! Setelah pusing cemetry tuuu... akhirnya kami sampai kat gate masuk ke Arreton Barn Craft Village tu... waduhhh... penat beb!!!


Disebabkan parking tadik jauh lagi... kami singgah kat Farm Shop dia niii. Ini gambar, Khaleef yang capture tau! Kiter sibuk pilih epal tuk Khaleef. Dah janji nak belikan tuk dia kan? Huhhh... epal kat sini mahal ler beb... dan tak fresh punn... Tapi dah janji kan? Lagik pun... pewot khaleef kosong... dia tak mo makan benda lain... Kalau buah... laju aje! Tu yang beli ler gak!


Ni pun dia yang capture


Kenkadang gambar ok... kenkadang gambar blur... kenkadang senget benget. hahahhaaa... ape ler my cameraman niii


Ni pun hasil tangkapan si Khaleef


Dah puas ambik gambar orang.... apple time! Kali niii ibu lak ambaik gambar dia..Peace!!!!

Our next destination..... balik caravan... Lunch... rehat and????

To be continued............

note:
Sebahagian gambar kat sini telah dicilok dari teman seperchotian... hahahhahaaa

1 comment:

aryan azra said...

luas kawasan tu ye..best jalan2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails