Monday, December 29, 2008

7 tahun yang lalu.....

Waktu dan tika ini, pada 7 tahun yang lalu..... bertarikh 29 Dec 2001.... kiter telah ditunangkan ngan Mr Nazrul iaitu setelah 1 tahun 8 bulan 21 hari kitorang berkenalan.

Majlis pertunangan kitorang sempoi jer.... kiter lak tak buat preparation sangat pun... Ala kadar jerr.... yang paling tak dapat kiter lupakan ialah make-up kiter....

Mak andam niii bukan kiter yang carik... dan bukan mak yang carik.... kawan mak yang meng"oferkan" diri (kawan mak ada bukak kedai pengantin & mak andam tuuu orang yang kerja kat kedai dia. MAk andam tuu tgh pregnant... tak larat nak tunduk-tunduk katanya. So 1st time ler kiter dengar mak andam memake-up orang dan orang tuuu kena baring... dan mangsanya ialah kiter lerrrr. Masa make-up (sambil baring) off corse kiter tak dapat tengok cermin... tunggu ajer laaa dah siap make-up nanti....

errmm.... kata orang.... sesiapa yang tak bermake-up biler ditouch-up mesti naik serinya....kiter memang tak pernah bersolek sakan... just calit lipstik jer sebelum niii... mesti serprise...

Biler kiter bangun... masya-Allah... memang surprise.... macam hantuuuuuu.... dah ler muka kiter niii tak berapa hensem...badan kurus kering... make-up lak macam gitu.... huduh gilerrrr. Hu!Hu!Hu! TApi.... kiter niii jenis yang malas nak mengomel coz takut nak mengecikkan hati orang. Senyum ajer laaa walau hakikatnya kiter memang langsung tak... tak... tak... puas hati..... Nak lap balik semula tak sempat dah sebab Mr Nazrul dah call katanya dah ade dekat taman perumahan kitorang... on ajer lerrr ngan muka cam hantu tuuu....

Erm... Rombongan lelaki dah sampai....??? WAhh.... kuat gak memori Mr NAzrul niii. Cepat gak ingat jalan nak ke rumah kitorang... Pada hal sebelum niii dia baru jer sekali datang kat sini... (masa bawak parents dia datang merisik). Tengah bersemangat lerrr katakan...... dari KL pun nampak bumbung umah kiter... yea dakkk???

Alaaaa... lupakan aje laaa bab make-up tuuu citer bab hantaran lak ye... MAsa majlis tuuu kiter terima 5 Dulang hantaran bertema krim dari pihak laki dan kiter balas 7 dulang bertemakan biru hasil kerjatangan sendiri dan off corse dengan bantuan sanak saudara.....

So far.... untuk majlis pertunangan kiter tuuu kiter bersyukur coz Al-hamdulillah berjalan ngan lancar & now... dah selamat pun kitorang... Terima kasih pada sume yang bertungkus lumus membantu kiter dalam menjayakan majlis tersebut... walau dah tujuh tahun berlalu... jasa kalian masih kukenang dan akan di kenang selama-lamanya....


p/s: Biar muka hodoh asalkan hati cantik......

2 comments:

Yana said...

hikhik, takpe kde lagi lawa.. hahahaha

nashora said...

x pe...tak lawa....janji hati kena lawa.....lagipun dah jadi bini hamba.....alhamdulillah.....x nak citer rintangan ker....hahaha....tu la org cakap...kalau susah nak dapat...susah nak lepaskan...hopefully....selama2nya...Amin....bangkok...seronok ker...sawadekappp

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails