Monday, December 1, 2008

Planing balik raya haji....

Kalau ikut sistem penjadualan yang telah dipersetujui bersama sewaktu mula-mula kawin dulu.... raya korban tahun niii jatuh kat belah asben.... means raya kat Terengganu. Dijangkakan may be raya korban kali niii agak meriah sebab kalau sume anak-menantu balik raya ayah nak buat korban. Tambahan pulak hajat my parents in-law nak buat additional majlis sambut menantu dia yang no 2 tuuu kat Terengganu belum tercapai. So dijangka meriah lerrr kot.

Plan asal.... kiter memang nak sangat balik.... bertolak dari sini lepas subuh 6 Dec (Sabtu) nanti. Balik sini semula petang raya... So tak payah ambik cuti....al-maklum lerrrrr cuti tahunan kiter dah habis setelah ditolak ngan sessi ikut asben gi conference kat Melaka & Bangkok.

Tetiba lak ader team building 4 Dec hingga 6 Dec.... Aiyooooo, teruk betoi planning urusetia nii.... orang nak raya sibuk suruh masuk hutan. So kiter terpaksa buat 2 pilihan:

1. Balik beraya & tarik diri dari team-building (tapi... takut ada effect dengan pengesahan jawatan lak nanti)

2. Join team-building dan terpaksa batal lerrrr planning beraya kat nganu.

So.... tentatively kiter pilih pilihan 1 walau hakikatnya kiter teringin sangat nak balik nganu. Bukan ape.... Raya kali niii merupakan detik yang amat istemewa... besday asben kiter jatuh pada hari tersebut. Lagi punnn kitorang nak celebrate sekali ngan besda lina (23/11), ayah (2/12), b.ngah(7/12), my asben (8/12), mama(9/12) & me(21/12).

Allah itu maha mendengar.... Dia mendengar permintaan kiter.... Tetiba lak masa bukak "cuti on-line" kiter dapati balance cuti kiter ada 10 hari instead of 8 hari sebelum niii. May be ini disebabkan ada pelarasan ngan cuti kiter. Masa nak duduk exam perkhidmatan dulu kiter ada apply cuti 2 hari. Rupa-rupanya kiter entitle cuti tanpa rekod. Tu yang ada pelarasan tuu kot. So setelah ditolak 5 hari untuk ikut asben gi conference kiter ada 2 hari extra.... So ape lagiiiiii.... berbalik ke plan asal kiter laaaa.... Syukur.....

Tapi.... bak kata pepatah, kita hanya merancang dan tuhan yang menentukan. Cuaca laa niii tak menentu. So wait and see lerrr... jadik atau tak balik berya kali niii.....

1 comment:

nas said...

last-last kita celeberate haji kat bangi je la...leh makan kat secret receipe....hihihi....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails