Thursday, December 18, 2008

Percutianku di Melaka Part 2

Hari ke-2 kitorang di Melaka....

Celik mata jer bebudak niii dah nak ke swimming pool.... tapi... kiter benarkan depa mandi kul 8.00. Punya ler seronok berendam... sampai kul 10.45 baru naik....

Pas tuuu... kitorang bershoppin kat mall sebelah.... menunaikan janji kat kimie & didie.... beli botoi air Ben-10 dan princess. Tetiba......

awat princess...???? demam kaaaa???
"princess kiter niiii dah tak mampu nak senyum... badan dia panas betoi"



Tahan yer didie... kita round bandar hilir jap.... so kiter ke A-FAmosa.... ayah dropkan kitorang betoi-betoi depan A-Famosa. Dia gi carik parking.....
"Kanda dah bayar parkingg????" tanya kiter
"Keluar nanti....." jawabnya ngan konfiden.
So now.... let's go...
Didie tak nak bergambo.... dia nak balik.... dia dah tak larat katanya... Tapi.... kitorang still gak nak naik atas niii. So sepanjang pendakian kitorg ke atas, didie didukung oleh ayahnya.... cuma dalam gambo jerr ibu dia dukung.


Kimie dan Acu dia... maintain.....


Didie tak larat nak berdiri.... ayah dia lak dah tak larat nak dukung.....


Jalan sikit didie... ayah pegang.... Akhirnya..... sampai gak kitorg kat atas.... lihatlahhhhhhh

view dari atas

errrmmmmmm

"best keeee naik beca niiii???? kitorg tak naik punnnn"

Kita gi kat kapal lakkkk
Nak masuk kapal niii kitorang kena bayar RM7 (2dewasa, 1kanak2). Kat dalam kapal niii ada 3 tingkat... itu tak termasuk 2 tinggkat dek kapal
Tingkat 2 kapal.....

"seyummmm"

Didie dah meraung.... dah tak nak bergambarrrr.... didie nak balikkkkkk

SAmpai kat bilik hotel......
La niii Acu, kimie dan ayah dia dah ada kat kolam.... kiter stay dalam bilik teman didie berehat. Badan didie panas tull.... time tak bawak ubat demam dan termometer niii lak pulak dia demam.... malam niii ingat nak makan ikan bakar kat umbai. nampaknya tak dapat lerr.
Didie baru bangun... sibuk tanya ayah dia.... sat lagik kiter bawak lerr dia ke kolam... tapi... tak mandi kot.... kali niii konfrem.... tak mandi.... badan dia memang panas...
oh yea.... sebelum kiter turun ke kolam.... u all nak tau takkk..... my asben dapat surat cinta dari Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah.... ini dia......
TAdi..... ngan confidentnya dia kata bayar parking masa keluar.... tengok.... dah kena saman.... ha!ha!ha!........ tau lerrr biler nak bayarrr.

Balik jer hotel.... baca paper kosmo.... alamak.... bila baca mukasurat 12.....
ada orang termakan cili laaaaa....... dia dah terasa pedasnyerrr...
Wa kah! kah! kah!!!!!!! jangan marah yea kandaaa.....

2 comments:

Yana said...

Siannya anak sedara ku ini... demam swimg pool erk! Hikhikhik... seronok cuti-cuti malaysia?? seronok tengok didi demam... cute gituh..

nas said...

Ala dinda...kanda ingat nak dapat autograf dari datuk SRK...kat area bandar hilir....last2 kanda yg dapat....patut la bandar melaka makin meriah skrg....terutama ngan traffic light yg canggih....a'la....a'la... latuk jangan saman.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails